Skoči na glavno vsebino

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 17. novembra, so imeli po vseh slovenskih šolah in vrtcih tradicionalni slovenski zajtrk – domači kruh, maslo, med, mleko, jabolko – domačo hrano z bližnjih kmetij. Tudi pri nas smo ga imeli. Že prej smo se po razredih pogovorili o pomenu zajtrka, o zdravi, doma pridelani hrani in pomenu čebel za naše življenje. Kar nekaj učencev je dejalo, da bi takšen zajtrk lahko bil vsak dan. Večina jih ima doma zajtrk, saj se starši zavedajo, kako pomemben je za zdravje in tudi za otrokovo zbranost ter sodelovanje pri pouku. Obiskala nas je tudi županja magistra ga. Olga Karba in podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije g. Janez Vencelj in nam ob tej priliki podarila knjigo Brez čebel ne bo življenja.

Z učenci smo si še ogledali krajši film o kranjski sivki – naši čebeli ter pozneje naredili likovne izdelke in plakat na to temo.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost