Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. novembra, so imeli po vseh slovenskih šolah in vrtcih tradicionalni slovenski zajtrk – domači kruh, maslo, med, mleko, jabolko, vse z bližnjih kmetij. Tudi pri nas smo ga imeli. Že prej smo se pogovorili o pomenu zajtrka, o zdravi, doma pridelani hrani in pomenu čebel za naše življenje. Učenci so si pri zajtrku z veseljem namazali kruh, popili mleko in si vzeli jabolko. Kar nekaj jih je dejalo, da bi takšen zajtrk lahko bil vsak dan. Večina učencev ima doma zajtrk, saj se starši zavedajo, kako pomemben je za zdravje in tudi za otrokovo zbranost ter sodelovanje pri pouku. Obiskala nas je tudi Medena kraljica in predsednik Čebelarskega društva Ljutomer g. Branko Bratinščak.

Na to temo smo z učenci pri pouku in podaljšanem bivanju poslušali pravljice (Ajdovo zrno), se pogovorili o zdravi, doma pridelani hrani, pomenu zajtrka, naredili anketo o zajtrku, plakate in likovne izdelke.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost